Elfelejtetted
a jelszavad?

A klónok háborúja

Seattle Seahawks

Császári Királyi Testőrség -- A hűség soha nem hal meg!

/starwars.hu/forum_imperium /

téma címe:: Egy amatőr SW története, avagy én is megpróbálkozom egy Star Wars könyv írásával oldalszám:: 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
2932
kav12 2010-08-01 11:06:28 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-31 11:40:28 ]
Mármint csak az első két regényem ötletét raktam ki ebbe a topicba xĐ Az még a legnemgagyibb xĐ Ami utána jön... húú! xĐ

2931
Krigli Jimmy 2010-07-31 11:40:28 válasz kav12
[2010-07-30 12:53:36 ]
Hát, így nem, mint én, az fix.:) Legalábbis remélem. Mert az én vázlataimat még én magam sem értem. Legtöbbször valami angol/magyar kevert nyelven odahányt félszavakból áll.:)

Ha lesz időm, akkor majd belenézek a "gagyidba". Bár megmondom őszintén, ebben a "fázisban" szerintem nem is az a lényeg, hogy ne legyen "gagyi". Hanem hogy élvezd az írást, engedj szabad folyást a fantáziádnak, kipróbálj minél több dolgot, és "munka" közben szerezz rutint. Igaz, ami gagyi lett, azt én speciel nem szeretem megmutatni... de az sem lényeg.:))

2930
kav12 2010-07-30 12:53:36 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-29 19:12:18 ]
Aham, értem... én is így szoktam a történeteimet vázlatokba szedni xĐ Meg van egy tervezett-regényem, ami inkább egy regénysorozat... tulajdonképpen te adtad az ötletet.... jó pár éve xĐ Teljesen más történet, mint a tiéd (a régi, az a Disra moffos), de nagyjából ugyanolyan gagyi :S xĐ Az is pontokba van szedve, el is kezdtem, de abbahagytam xĐ (asszem az első két regényemet ebbe a topicba is kiraktam :P)

2929
Krigli Jimmy 2010-07-29 19:12:18 válasz kav12
[2010-07-29 19:01:00 ]
Hajjaj, az még jócskán odébb van. Nézegetem itt a vázlatot (mert az elképzeléseim pontokba vannak szedve)... az a rész közelebb lenne a végéhez, mint az elejéhez.

2928
kav12 2010-07-29 19:01:00 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-29 18:49:33 ]
aham, értem :) és az előző kommented alapján úgy értelmezem, hogy még nem írtad le ki ő mi ő :Đ

2927
Krigli Jimmy 2010-07-29 18:49:33 válasz kav12
[2010-07-29 16:49:38 ]
A 7. fejezet közepénél. Igaz, ha az oldalszámot veszem alapul, akkor A jövő fátylában ugyanennyinél már párbajoztak a Sithek. Itt meg még épp csak alakulnak a dolgok (a fejezetek a 3. résztől jóval hosszabbak lesznek). De a baj nem ez, hanem az, hogy csak nagyon ritkán firkálok már bele...

2926
kav12 2010-07-29 16:49:38 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-29 16:48:05 ]
Most épp hol tartasz az írásával? csak úgy kíváncsiságból :Đ

2925
Krigli Jimmy 2010-07-29 16:48:05 válasz kav12
[2010-07-29 11:38:49 ]
Igen. Ha megírom.:)))

SPOILER

Nem. A chiss birodalomnak ehhez semmi köze.

2924
kav12 2010-07-29 11:38:49 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-29 10:16:23 ]
xĐ De azért a 4.-ben fog kiderülni, hogy ki is ő valójában?

SPOILER

Nem lehet, hogy Cham'form'bitano (vagy vmi ilyesmi) főnemes bosszút áll? xĐ És rájtt a benne lakozó Erőre? xĐ

2923
Krigli Jimmy 2010-07-29 10:16:23 válasz kav12
[2010-07-28 15:31:46 ]
SPOILER

Jó nyomon jársz. Bár a 3. részből még nem derül ki olyan sok. Az 5. fejezetben van egy elmerengése a csórikámnak a múltról, csakhogy az nem fedi a valóságot. Sokkal idősebb, mint amilyennek gondolja magát. És van a vérében még más is...

2922
kav12 2010-07-28 15:31:46 válasz  
SPOILER!
Most, hogy a 3. rész első fejezetének első felét elolvastam... rájöttem, hogy ki, vagy mi lehet ez a Sötét Vezér...
Egy chiss! Mivel te mondtad, hogy a Kirazjásig mész vissza vele a történelembe, és ott bukkanak fel először a chissek.
Vörösen izzó szemei vannak. Félelmetes hadserege... Thrawn biztos nem lehet xĐ De egy chiss szerintem...
Ez 100% legalábbis az eddig kapott információkból ezt a következtetést vontam le :Đ De már alig várom, hogy kiderüljön kiféle, miféle...
Üdv,
kav12

2921
kav12 2010-07-28 14:54:21 válasz  
Kimaradt:
Reményeim szerint jövök még a 3. résszel kapcsolatban :P

2920
kav12 2010-07-28 14:53:50 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-27 23:48:10 ]
Ezekre nem tudnék mit mondani, mivel mindegyikkel egyet értek, vagy pedig azt mondanám: nagyon várom a folytatást, hogy kiderüljön ez, meg az :Đ
De most komolyan... a Kirajzásig? Húúú! Akkor most jobban kérek tőled valamit, mint azt, hogy küldd át a leges legelső könyv-sorozatod... mégpedig azt, hogy mondd el! xĐ
Na, jó ne spoilerezz! Ne mondd el :P
Üdv,
kav12

Ui.: Jó volt veled beszélgetni/vitázni :)

2919
Krigli Jimmy 2010-07-27 23:48:10 válasz kav12
[2010-07-27 14:21:48 ]
Na, megint néhány - reményeim szerint - rövid válasz.

- Igen, Luke merőben más. De nem azért, mert annyira megváltozott, hanem egyszerűen felszínre tört önmaga sötét oldala. Ez mindig is benne volt, most kihozták belőle. Persze változik ő, ez is benne van, de nem kizárólagosan. Lesz még lentebb is ennél... és fentebb is.

- Kyp még érdekes alak lesz, az ő motivációban is van valami személyes plusz. Olyan mozgatórúgó a cselekedetei mögött, ami nem magyarázható teljes egészében a régi és új szellem ellentéteivel.

- A szellemek konkrétan egy tanácsot fognak adni Jainának. Egy nagyon kemény tanácsot, aminek a valós jelentősége csak a vége felé derülne ki. De azt meg még meg kellene írni. És ezen a téren nem vagyok derűlátó.

- Jó fej? Hát... aha.:)) Nem is sejted, mennyire.:) Egy perverz, szadista állat, akit még csak a hadászati célok sem érdekelnek igazán. Mindössze rombolni akar, pszichésen tönkreverni az ellenfeleit, és új útra állítani az Erőt. Hogy honnan jött, az benne van a folytatásban (a 3. részben csak szűkszavúan, mert a negyedikben szeretném kifejteni; az ő története a Kirajzás-projektig nyúlik vissza, erről egyelőre ennyit mondok).

- Sokkal hangsúlyosabb lesz. Elvégre innentől ő az abszolút főgonosz, és az is marad a sorozat végéig. Persze az Erővillámok szerepét sem becsülném le, mert az a stílusváltás, amit szintén kiemelten kezelek, tulajdonképpen itt jelenik meg először a gyakorlatban. De ezt már mondtam. Összességében az is fontos lesz, persze... mivel a tanítványnak ebben a részben még nem volt komoly szerepe, így igazad van abban, hogy a 2. részben a villámok voltak jelentősebbek, mert a hosszú távú jellemfejlődést szolgálták.

- Igen, jól látod ezeket az arányokat. De most komolyan. Ha 4000 év után is visszajössz a csajodért, nehogy már ezen bukjon be a dolog.:)))

2918
kav12 2010-07-27 14:21:48 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-27 00:05:10 ]
(megint csak bekezdésenként válaszolok :P)

- Igen, tudom, hogy nem változtattad meg TELJESEN Luke karakterét, és azt is, hogy mim ketten másképp látjuk a dolgokat, de szerintem merőben különbözik az előző Luke-októl ez az új-Luke. És ebben igazad van: tényleg jobban tiszteled, hogy nem írtad ki a sorozatból xĐ És így tényleg izgalmasabb lett a regény, mintha nem lenne benne :P a végén egy "gonosz"-nak kell lenni, aki megpróbálja a jókat szétválasztani xĐ És igaz, Hannak tényleg semmi köze a Jedi-Sith harchoz. Ő csak a lányát, és régi szerelmét látta bennük, senki mást. Luke meg ugye szét akarta választani. Így már érthetőbb, hogy ő miért maradt hős :P

- Igaz... Kyp tényleg merőben más az új-Luke-hoz mérve. Azért írtam oda, hogy "új", mert a régi Luke is ilyen volt. De ahogy azt korábban írtad, megöregedett Luke, és a régi Jedi Rend jedijeihez hasonló nézeteket kezd látni. És Kyp (ezt is korábban említetted) az új Jedi Rend nézeteit (amit Luke alkotott meg még fiatalabban) kissé (tényleg nagyon picit) átforgatja, és úgy már teljesen különbözik az új-Luke-tól.

- Már az előzőben is felfogtam, hogy vannak terveid Luke karakterével :Đ

- Egyre érdekesebb lesz, akkor :Đ Ha a jövőről beszélnek (ami ugye tényleg mozgásban van), akkor sem biztos, hogy úgy lesz... bár, lehet :Đ

- :Đ A tanítvány biztos jó fej lesz xĐ De az elmúlt két és fél évben von Sith honnan "szerválhatta" ezt a sithet? Tudtommal szinte mindenki jedi lesz... bár Luke biztosan kihagy egy csomó mindenkit.

- Igaz :S Nem lehet csak úgy pikk-pakkra kitörölni a memóriájuk nagy részét :S Bocs, hogy belekötöttem ebbe :P

- Tényleg hangsúlyosabb lesz von Sith tanítványa, mint az Erővillámok? Oké, értem, és elraktároztam :Đ Akkor máshogy mondom el: EBBEN a részben az Erővillámok sokkal hangsúlyosabbak. De az előbb "bakiztam", mivel (azt hiszem) azt mondtam, hogy az Erővillámok nagyobb hatással vannak a jövőre (vagy valami ilyesmi). De mit mondjak, ha még nem olvastam a 3. részt? xĐ

- Aham, értem. De ő két okból nem ölte meg Jainát. 1: tudta, hogy meghal majd, ha őt is megöli (végleg), bár ez olyan 1%-ban, ha hatott rá xĐ. 2: A szerelme, és Kyp "jóslata" is beválni látszik, mivel képtelen lenne rá. Ez a többi 99%, hogy miért nem öli meg xĐ

- Köszi a jobbulást! :)

Üdv,
kav12

2917
Krigli Jimmy 2010-07-27 00:05:10 válasz kav12
[2010-07-26 13:21:22 ]
Köszi az újabb bő lére eresztett írást.:)

- Akár hiszed, akár nem, én is tisztelem Luke karakterét. Csak mi egészen másképpen látjuk ezt a helyzetet. Én úgy gondolom, hogy éppen a tiszteletet adtam meg neki azáltal, hogy nem vettem ki a történetből, és küldtem el valami messzi titkos küldetésre, csak azért, hogy megmaradjon annak, aki eddig volt. Megpróbáltam kezdeni vele valami újat és izgalmasat. Vagy sikerült, vagy nem, de mindenképpen kulcsszerepben számítok rá. Leírtam az előbb, miért fordult ki ennyire magából, a 3. részben pedig még többször is szó van róla. Mint mindenkinek, neki is vannak hibái, és a legsúlyosabb hibája az volt, hogy megszállottként harcolt a sötétség ellen. Ez a helyzet a legrosszabbat hozta ki belőle. Nem lett teljesen más karakter. Csak eltorzult. Változik. És még fog is változni. Han azért maradhatott vele ellentétben hős, mert ő egy egyszerú ember. Nem foglalkoztatja túlságosan az Erő és a Sith-Jedi filozófia. Ő úgy fogta fel az egészet, ahogy volt. Luke nem. Ennyi.

- Mara és Leia talán látták, merre tart Luke, de nem akarták elhinni. A történet végére azért mindketten rájöttek. Ami Kypet illeti; ő mindig is forrófejű és lázadós volt, nem riad vissza az összetűzésektől. Emellett mérhetetlenül felháborította az, ahogy Luke az Exar Kun-ügyet kezelte. Ő Luke indokait volt képtelen felmérni. Csak azt látta, hogy a főnök úgy viselkedik, mint egy beszűkült agyú fajankó. Kyp sok tekintetben Luke totális ellentéte, az ő szembenállásuk sok tekintetben példaértékű, a Jedi Rendben lezajló változások szempontjából.

- Ismétlem: nekem még nagy terveim vannak Luke karakterével.

- "Kamerán kívül" alatt azt értettem, hogy Anakin szelleme igenis mesél Jainának és társainak a múltról, de ez nem fog szerepelni a történetben, mi már csak azt láthatjuk esetleg, hogy tisztában vannak merőben új dolgokkal is, amikről addig nem tudtak. Ami szerepel a 3. részben, az az, hogy Anakin (és még egy szellem) a jövőről beszélget Jainával.

- A tanítvány ebben a részben még nem volt lényeges szereplő. A továbbiakban tele lesz vele a padlás. Éppen csak azt akartam, hogy vethessünk rá egy pillantást (aztán elcsórta a flottát), de figyelemelterelés gyanánt hozzátettem, hogy termete alapján von Sithre emlékeztette Luke-ot. Ez egy mostani tanítvány, akit von Sith néhány éve "szervált" magának. És tudtommal csak a haldokló von Sith utalt rá, hogy még nincs vége a játszmának. Igen gusztustalan lelkületű alak, ezt majd tapasztalod.

- Ez egy mélyen gyökerező babona. A Sitheknek nagy hatalmuk van, de arra még ők sem képesek, hogy egy egész néppel és hadsereggel elfeledtessenek dolgokat, pláne egy olyan embert, aki történelmük legrettegettebb alakja.

- Nincs igazad. Az Erővillámok használata nagyon fontos, de az, hogy von Sith rászabadította a tanítványát a galaxisra, sokkal hangsúlyosabb lesz, és óriási földindulással jár majd.

- Nem kerekedhetett felül Jainán. Kyp is megmondta, és a végén is bebizonyosodott; ő képtelen lett volna megölni a lányt. Még az elborult őrjöngés közepette is ellentmondásba került magával, amikor megpróbálta. És ha megtalálta volna a felülíró parancsot a szoftverhez?:) Akkor semmi. Simán meghalt volna, mint a tesója. Ezúttal végleg.:)

- Beteg vagy? Akkor jobbulást!

* * *

Összességében több kérdésed és észrevételed kapcsán is azt tudom mondani, hogy próbáld meg átrágni magadat a 3. részen. Egy-két dologra választ ad.... meg felvet pár újabb rejtélyt.:)

És várom a következő írásodat, ha van kedved hozzá.:)

2916
kav12 2010-07-26 13:21:22 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-21 23:45:27 ]
(most még nem olvastam végig... minden bekezdésnél írok egy külön bekezdést ide, míg a végére nem érek. Remélem érthető :Đ)

SPOILER!

Tudtam, hogy azt szűröd le, hogy kedvelem Luke karakterét, de nem igazán van így :Đ Nem kedvelem, csak tisztelem :P

Tudom, nekem is elegem van ebből a hős-Luke-ból, sőt még a hős-Hanból is (erre azt fogod írni: most mit csináltam volna az apjával? :Đ)... de ilyenkor vagy egy távoli rendszerbe kéne küldeni, titkos feladatra (ami hülyén hangzik xĐ), vagy ki kéne venni a regényből... pl először, forrófejűen ő szállt szembe von Sithtel, és alulmaradt. És a gyászra egy külön fejezetet lehetne szánni :P De ez igaz: különbözőek vagyunk, és ízlések és pofonok :Đ (mellesleg van egy írásos oldalam, és a társoldalak közt is van pár írásos, és oda is kifejtő kritikákat szokta írni :P) Tényleg az új generáció van előtérben, ez nagyon érezhető, és nagyon jó! De Luke-ot akkor sem kéne beállítani.... ilyennek :Đ

(Az NJO-t én annyira ismerem, amennyit ez a honlap elárul róla. Tehát nem olvastam egyet sem xĐ)

Ezzel a bekezdéssel nekem semmi bajom, sőt, egyet is értek ezzel a mondatoddal (nem pontos): "Luke nem félt, amikor az ex-Császár Keze, Mara Jade meg akarta ölni őt, de ezt másoknál nem tudta elképzelni." Ez teljesen így van, és én is így ismertem meg Luke-ot. És jól le is írtad a művedben, hogy Luke kételkedett abban, hogy valóban jó-e Exar, mivel a Sith Lord címet még mindig viselte. Ám az, hogy ez belülről omlasztja össze őt, és teljesen más karakter lesz belőle... még mindig hihetetlen :S

Igen, Kypnek minden oka meg lett volna rá, hogy Exar ellen forduljon... és nem tette, mert átlátott a szitán, ezzel is egyet értek... viszont azzal nem, hogy a TANÁCSBAN fénykard-párbajoztak. Kyp, ha jól tudom, van elég (bocs, a kifejezésért) tökös, hogy Luke-ban is meglássa ezt a "belülről szétrobbanást". Meg az, hogy Luke régimódi lett, azt is elfogadom. De akkor sem kéne ennyire kiakadnia... szinte már paranoiás lett :S És ezt még a felesége - aki nagyon mellékszereplő - sem vette észre rajta... pedig ő, és Leia mindenkinél jobban ismerhetik.

Csak most nem szeretem... meg lehet, hogy később sem, de ez nem biztos. De most, hogy mondod, hogy ez fontos, és muszáj volt, így el fogom fogadni, és talán tetszeni is fog a végére :Đ De még nem most, mert most még kicsit furcsa :/

- Azt értem, hogy a Naboo-t majd még be fogod hozni, és hogy a csöpögésnek hoztad be :Đ :P xĐ

- Nem értem... mi az, hogy "kamerán kívül"?

- :Đ Tényleg nagyon tuti volt a párbaj :Đ De szerintem nem szenteltél elég figyelmet a tanítványnak... én rá nem jöttem volna, hogy az a tanítványa :S De a mostani, vagy a múltbéli tanítványa? És (már nem emlékszem) Luke beszélt róla valakinek? Ha jól emlékszem, beszéltek még róla a mű vége felé, de csak pár szó erejéig.

Arra szerintem mindenki rájött, hogy ők indították el a kalózokat :Đ Aztán meg befuccsolt :S De szerintem von Sithnek, és tanítványának elég ereje lett volna, hogy a katholiak "elfelejtsék", vagy valami hasonló a babonát... de igaz, innen már a Jaina-Exar szál következik :Đ

A két dolog közül mindkettő igen fontos, de csak az egyik jelentős hosszú távon... mégpedig az Erő-villámok.

- Erre, hogy azért kellett kinyírni, csak utólag jöttem rá xĐ Amikor már leszúrta :P Addig meg csak sejtés volt, hogy azért párbajozik, hogy alulmaradjon... de mi lett volna, ha felülkerekedik Jainán? Ezt szerintem vedd be egy későbbi részedbe, mint Exar látomásaként :Đ Mint Luke-nak az a látomása, hogy Mara elveszi a fénykardját a sarlacc felett, ami egy lehetséges múlt volt :P Jó ötlet lenne :Đ

Nem baj, hogy hosszúra sikeredett, legalább beteg napjaimat nem unalommal töltöm el xĐ

Üdv,
kav12

2915
Krigli Jimmy 2010-07-21 23:45:27 válasz kav12
[2010-07-21 10:23:01 ]
Szia! Ellenkezőleg, nagyon örülök, hogy ilyen sokat írtál, régen olvashattam már ennyire kifejtett kritikát a firkálmányaimról! És nemhogy elfogadom a negatív kritikát, hanem kifejezetten örülök neki, mert bár szeretem, ha dicsérnek (ki ne szeretné?), mindig a negatív kritika veti fel az érdekesebb kérdéseket és tanulságokat. Alkalmanként szeretek vitába is szállni vele.:)

Látszik, hogy mennyire nem vagyunk egyformák.:) Volt, aki az eltorzított Luke-ot tartotta a legjobb dolognak a könyvben.:) Abból, amit leírsz, én úgy látom, hogy kedveled Luke karakterét, és ragaszkodsz az értékeihez, ami egyáltalán nem baj.:) Bár én ezeket másképp jelenítem meg, és ez a továbbiakra is áll.

Lucas és én tudniillik másképp látunk bizonyos dolgokat, és amikor fan fictiont írok, elsősorban a saját víziómat helyezem előtérbe, nem a főnökét. Az emberek változnak, sosem maradnak ugyanolyanok. Még a hősök sem. Az az igazság, hogy nekem egy kicsit sok volt már a hős Luke-ból. Arról nem is beszélve, hogy ebben a történetben inkább az új generációt helyezem előtérbe, közülük kerülnek ki a hősök, az antihősök... esetenként a gonoszok. Mellettük Luke óhatatlanul háttérbe szorult volna hősként, ezt pedig nem akartam. Inkább úgy döntöttem, hogy felrázom egy kicsit a karakterét. Így lett belőle ez az idegbeteg figura.

Hangsúlyozom; Luke nem lett rossz ember. Luke egyszerűen belerokkant abba a felelősségbe, amit évtizedek óta a vállain hordott. Egy olyan váratlan szituáció állt elő, amit már nem tudott kezelni. Az ő élete a Sötét Oldal elleni küzdelemről szólt, és ez már rögeszmévé vált nála. A maga életét sosem félti, de az Erővel kapcsolatos ügyekben nagyon óvatos (a New Jedi Order sorozatban sokáig iszonyúan töketlen volt, alig csinált valami érdemlegeset a Yuuzhan Vongok elleni háborúban, és a tanítványait is próbálta visszafogni, mert féltette őket az agressziótól). És egy kicsit hozzá is szokott már ahhoz, hogy krízishelyzetben folyton a nyakába szakad minden, ezeket a helyzeteket kényszeresen irányítani próbálja.

Exar Kun érkezése egy olyan időzített bomba volt, ami elindított nála egy lavinát. Egyrészt fekete-fehérben látott, nem tudta elfogadni a tényt, hogy Exar Kun (a fekete) és Jaina Solo (a fehér) immáron társak. Ez úgy fertőzte meg őt, mint a mérges gáz, lassan, fokozatosan durrant be a gondolattól. Másrészt rettegett attól, hogy a helyzet kicsúszhat az ellenőrzése alól, végig az járt a fejében, hogy ha netán mégis baj sülne ki a dologból, képes lesz-e megvédeni a Köztársaságot (ugyanis ösztönösen magára vette azt a szerepet, hogy NEKI kell megmentenie, ha szükséges, egyszemélyben). Lásd a beszélgetést Luke és Kyp között, a fénykardedzés után. Harmadrészt rendkívül féltette Jainát. Ő maga nem félt, amikor az ex-Császár Keze, Mara Jade meg akarta ölni őt. Azt a helyzetet kezelni tudta. Saját magáról volt szó, nem mások életéről. Viszont ugyanezt nem tudta elképzelni az unokahúgáról és egy közismerten tömeggyilkos Sith Nagyúrról, és nem tudta volna megadni az esélyt Jainának, hogy ugyanígy maga válasszon. Talán ha egy jobbik énje bele is miákolta a fülébe, még saját magának is képtelen volt hinni. Amikor Jaina elmondta, hogy gyereket vár Exartól, fröcsögni kezdett, de valójában rettegett, mert a fejére omlott a világ, amit felépített. Szó szerint beleőrült ebbe a belső konfliktusba, mert ellenkezett mindazzal, amit ő tanult, tanított és megélt. Az ilyen beidegződéseket néha nagyon nehéz felülírni, akkor is, ha esetleg józan ésszel-szívvel érezzük, hogy rosszak. Titkon végig a legrosszabbra számított, és amikor Exar levillámozta a bátyját és meglógott, csak azt látta, hogy mindez beigazolódott. Az volt a kegyelemdöfés, onnantól annyira elszánta magát, hogy semmi sem fordíthatta vissza.

Luke-nak meggyőződése volt ebben a részben, hogy mindent a Köztársaság érdekében tesz. Azt is hitte, hogy ezzel hosszú távon Jainának is segít. Nem látta a változást, mert nem akarta látni, az agya annyira rá volt állva arra a világképre, amit az elmúlt évtizedekben ismert és teremtett, hogy egyszerűen nem jutott el a szürkeállományáig, hogy nem ellenséggel áll szemben. Szilárd hite volt az, hogy jót cselekszik. Nem látszott rajta, de bántotta őt az, hogy a Solók ellene fordultak. Ez azonban nem tántoríthatta el őt a céljától, és úgy vélte, hogy idővel ők is fel fogják ismerni, hogy a Köztársaság és az ő érdekükben cselekedett.

Annak, hogy nem Kyp cselekedett hasonlóan, szintén oka volt. Nem mernék megesküdni rá, hogy valaha is befejezem ezt a sorozatot, de én teljes generáció- és szemléletváltást terveztem/tervezek véghez vinni a Jedi Rendben, ami merőben átalakulna a sztori végére. Kypnek minden oka meglett volna rá, hogy gyűlölje Exart és ellene forduljon, mégsem tette, mert ő - az egyre konzervatívabb, és a sötétségben mindig ellenséget látó Luke-kal ellentétben - átlátott a szitán. A Jedik új generációja más. Nincsenek olyan korlátok, mint a régi Jediknél. Egyeseket felnőttként képeznek ki, nincs vagy legfeljebb nagyon laza a mester-padawan rendszer, más elvek mentén tanultak; az érzelmi kötődéseket nemhogy nem tiltják, de még bátorítják is. Nem szakadnak el a családjaiktól, ők maguk is alapíthatnak családot, megházasodhatnak, gyerekük lehet, ha a tanítványok egymásba szeretnek, hát tegyék... Az ő gondolkodásmódjuk teljesen más, mint a régi Jediké, ennélfogva másképp látják a saját szerepüket, az Erőt, a Sötét Oldalt, és még nagyon sok mindent. Luke - bár az ő képzése is rendhagyó volt, és rá is igaz nagyon sok minden erről a listáról - ahogy megöregedett, több tekintetben lett régimódi, és bár a régi szabályokat nem akarta volna visszahozni, világnézeti kérdésekben, és az Erőről alkotott nézeteiben visszanyúlt a régi Jedi tanokhoz. A tanítványainak a többsége nem tette meg ugyanezt. Ebben a történetben az Erő és a Sötét Oldal szerepe is átértékelődik.

Na, ez elég hosszú és elvont lett; sajnálom. Ha valami nem világos ebből az őrült magyarázatból, nekifuthatok újra.:) Megpróbáltam csokorba szedni a helyzet mozgatórugóit. Mindazonáltal történjen bármi ebben és a harmadik részben, én nem akarom, hogy Luke gyagyásként őszüljön meg, ez nem is fog megtörténni. De ahhoz, hogy eljusson oda, ahová én akarom, nagyon-nagyon sokat kell még szenvednie... Sajnálom, ha neked nem tetszett, én viszont az egyik legfontosabb dolognak tartom a firkalmányaimban, úgyhogy ez ízlés dolga lesz, azt hiszem.:) Egy háttérbe szoruló hős helyett megkaptam a sorozat talán legösszetettebb karakterét (szerintem), és mindezt nyereségként éltem meg.:)

Na, akkor a többi, remélhetőleg rövidebben:

- A Naboo valóban eléggé találomra került be, túl sok célt nem szolgált azon kívül, hogy valami festői helyet kerestem és találtam az Exar-Jaina légyottnak, meg a párbaj előtti csöpögős felkészülésnek, ami még csak nem is a galaxis másik végében van a Hoth-hoz képest.:) És valóban, egy picit össze akartam kötni vele a múltat és a jelent, azáltal, hogy visszaveszem a képbe ezt a bolygót. Még visszatérnek ide később (ha megírom:)), de olyan rendkívül komoly szerepe nem lesz.

- Anakin szelleme még előkerül majd, de csak "kamerán kívül" mesél a múltról, amúgy más szerepe lesz, és csak Jainára koncentrál majd.

- Örülök, ha tetszett a von Sith-Exar párbaj (nekem is a kedvenceim egyike), és igazat adok neked abban, hogy az a szál kurta-furcsa volt. De! A drága jó von Sith itt csak "kis hal". Az az alak lesz érdekes, aki megfenyegette Luke-ot a Kathol-szektor fővárosában. Ő ugyanis NEM von Sith volt. Hanem a tanítványa. Belőle lesz a sorozat tényleges főgonosza. Von Sith ezért is került ki a képből igen gyorsan, onnantól már a személyes szálé (Jaina-Exar) volt a főszerep, nem akartam, hogy ez most levegye róla a hangsúlyt. A Sith-szál háttérben maradt, a tanítvány elcsórta a flottát, és korzózott a galaxisban. 3. rész 1. fejezetében mindjárt előkerül.

Az egész kalóz-ügy végül sok hűhó lett a semmiért. Von Sith és a tanítvány eredeti terveiben szerepelt ez a figyelemelterelés. Von Sith lett volna a sereg nyilvános arca, míg a tanítvány egészen másfajta gonoszságokra lett volna tartogatva. Azonban az egész dugába dőlt, mert nem számíthattak arra, hogy az az Exar Kun érkezik majd a köztársasági sereg élén, akitől a katholiak babonásan rettegtek. Így minden befuccsolt, hiszen ki volt dolgozva a stratégia (von Sith azt sem akarta nagydobra verni, hogy Sithek vezetik a lázadókat; a katholiak sem feltétlenül tudták), de hirtelen ott maradtak a támogatóik nélkül. Vannak saját embereik, akik a Pokoli Flottában szolgálnak; sokan vannak és még többen lesznek igen rövid idő alatt, de az a módi, ahogy a háborút el akarták indítani, már nem volt működőképes. A tanítványt ez nem aggasztotta különösebben, egyszerűen lelépett, felszívódott, megvárta, amíg lecsengenek az események, és másfajta cirkuszok robbannak ki, aztán a maga módján indította el a bulit.

Von Sith, mint ellenség, jelentéktelen a történet szempontjából. Az ő szerepe kizárólag két dolog miatt fontos a cselekményben; 1. rászabadította a galaxisra azt a perverz állatot, aki mostantól a gonoszkodásért felel; és 2. Jaina ellene használt először Erővillámot, és az a helyzet kellett ahhoz, hogy gyakorlati szempontból is beinduljon ez a bizonyos szemléletváltás, amire már többször is utaltam.

- És igen, Exart azért kellett kinyírni, hogy végleg maradhasson. Emögött nem áll semmiféle logika, ugyanaz a meseszerű vonal, amit az mk1-ben elkezdtem. Ha eljutok odáig, tervezek valami nyakatekert magyarázatot neki a későbbi részekben, de az is meseszerű lesz, mert más nem is lehet... Bár ha így folytatom, mint mostanában, nem nagyon van értelme tervezgetni.:)

* * *

Még egyszer köszi a kritikát, nagyon örültem neki! És bocsi a nagyon bő lére eresztett válaszért.:)

2914
Clone Commander Cody 2010-07-21 11:17:58 válasz nmate96
[2010-07-06 12:17:21 ]
na akkor ezeket elkezdem olvasni

2913
kav12 2010-07-21 10:23:01 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-21 00:34:14 ]
Abbahagyom, mert befejeztem a Jövő fátylát :Đ mindjárt áttérek a Csillagok bukására, csak még a spoileredet elolvasom :P
A jövő fátyláról... hm... :-(
SPOILER!
Remélem elfogadsz negatív kritikákat is :(:(
Csalódtam benned... Luke-ot így levinni egy olyan szintre... A legutóbbi hsz-em még a von Sith-Exar párbaj előtt volt, tehát a jó cselekményszálak, és cselekmények előtt... dehogy Luke ilyen elmebeteg lenne... Nem ilyennek alkotta meg őt Lucas... és más sem tartotta őt ilyennek... és túl rövid idő telt el, hogy ennyit változzon. Han és Lando maradt viszont a régi, az jó volt :Đ De hogy Luke...... Lucas igazából Luke-ot teszi és Leiát főszereplőnek. A legelső trailerben a szöveg az volt, hogy 'egy történet egy fiúról, egy lányról, és egy galaxis sorsáról' (asszem :P) Tudom-tudom, nálad Jaina a főszereplő, de akkor is :S Nekem ez így nem igazán jött be... Én a helyedbe azt csináltam volna, hogy Luke mellett van egy másik nagymester is, mondjuk Kyp, vagy Mara, és az lesz ilyen 'elmebeteg'. És Luke is azon lesz, hogy megállítsa őt, így száműzött lesz... és találkozik apja szellemével - újra.
A másik: A naboo-i és a von Sithes történetszál szerintem teljesen felesleges volt... kivéve, ha a Csillagok bukásában még lesz szerepe valamelyiknek... ez a két szál, annyira felesleges volt, hogy magamat látom benne xĐ az én 'gagyiságomat'. xĐĐ Mert én is ilyen vagyok, amilyen te voltál, asszem. Hogy van egy gondolat, hogy:
- Áh, Jainának meg kéne találni valahogy a nagyanyját. Tudom is, hogy hová teszem be...
Direkt nem a 'sűrítem'-et használtam.
Egyébként összekötöd majd/kihozol valamit ebből a két szálból? :Đ Anakin Skywalker szelleme, és Jainának mesél neki a nagyanyjáról :Đ Valami ilyesmit kéne a Padmes és Anakinos szálból kihozni :Đ
Viszont a von Sith vs Exar párbaj kifejezetten tetszett :Đ nem annyira volt felesleges, de lehet, hogy az egész csak arra szolgált, hogy megmutasd, milyen az, ha sithek harcolnak egymással. És sikerült! Nagyon király volt, 100%-ig bejött :Đ :Đ
Mindazonáltal, lehet, hogy lesz még szerepe von Sithnek, ám alig volt szerepe... csak a Köztársaság, a Birodalom, és a potenciális szövetségesek figyelmét tudta elterelni... feleslegesen. Bár jó volt :Đ
Viszont pozitívum a végén az űrcsata, és a fénykardpárbaj. Ezek nagyon ott voltak, és odavalóak voltak :Đ
Egyet viszont nem értek... Exart azért kellett megölni (annak akivel szeretik egymást kölcsönösen), mert akkor 3 hónap helyett élete végéig marad ebben az időben?
Ha százalékban kéne értékelnem, akkor a jövő fátylát a következőre értékelném:
74%
Ha Luke-ot nem torzítottad volna el (lehet, hogy a kövi részben egy nagyon gonosz sith lesz? vagy a Jedi Rend egy agymosott, mint régen?), akkor a kilencvenet is súrolná :( A felesleges dolgok, amiket mondtam, azok nálam is vannak, ezerrel xĐ Mint mondtam, én is ilyen vagyok/voltam, hogy betoldok még ide egy kicsit, oda egy picikét, stb... és elvonja a figyelmet a főcselekmény-szálról.

Még egy észrevétel, inkább gondolatmenet: rájöttem! Von Sith nem volt felesleges, hiszen az elején ő volt a cselekményszál... csak számomra túl hamar ért véget.

Sajnálom, hogy ennyi kritikát kellett írnom, de most friss az emlék (tegnap késő este fejeztem be...)

Üdv,
kav12

Ui.: Észrevetted, hogy kétszer is használtam olyan szófordulatot, amit te a regényben? :Đ

2912
Krigli Jimmy 2010-07-21 00:34:14 válasz kav12
[2010-07-19 22:48:56 ]
Szia ismét!

Nem, félreérted. Az egyszálas cselekményt nem tartom gagyinak. A fogalmazásmódra, a történetre és egyes jelenetek elbagatellizálására gondolok. Olyan dolgokra, amiket ma már egyértelműen másképp csinálnék. Csakhogy manapság meg ihletem nincs, akkor pedig volt.:) Nem tudom, mennyire válik a történet előnyére, de talán a Csillagok bukásánál már látni fogod, hogy másként álltam hozza egyes dolgokhoz. Van egy ilyen sajátossága annak, ha nagyon fiatalon kezdesz írni (én 12 voltam, amikor elkezdtem az első sztorimat, ami a Disra lázadása volt). Akkor nagyon jónak gondolod az ötleteidet és az eredményt is, aztán utólag visszatekintve úgy érzed, hogy legfeljebb az ötlet volt jó (ha egyáltalán), maga a papírra vetett anyag már nem. Ez az "öregedéssel", és az ezáltal megváltozó szemlélettel jár.:) Amikor írtam ezeket a cuccokat (akár a Múlt ködét is), egyiket sem tartottam gagyinak.:)

De örülök, ha tetszenek.:) Nem azt mondom, hogy szerintem nincsenek benne tök jó dolgok (sosem élveztem még annyira az írást, mint akkoriban), csak azt, hogy most már másképp látom mindazt, amit akkor leírtam. Picit... gagyibban.:) Azért abba ne hagyd, ha már elkezdted.:)

2911
kav12 2010-07-19 22:48:56 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-17 22:33:16 ]
Lara: én jelentkeztem arra!
Jimmy: köszi, hogy kiírtad ide, de csak akkor fogom elolvasni, ha végzek a jövő fátylával :P És utána majd elolvasom (ez után) a Csillagok bukását. :Đ eddig nagyon tetszik. Nem gagyi! Szerintem te azt tartod gagyinak, ami olyan, hogy besűríti kicsit az egészet... mint pl a Múlt Ködénél. Ott az egész cselekményszál egy volt, de a Jövő fátylánál már több minden is van. Nagyon tetszik mindkettő, egyik sem gagyi :Đ Az előbb nem tudtam teljesen elmagyarázni, hogy szerintem mi szerinted a gagyi, de valami ilyesmi... pontosan én sem tudom :P

2910
Lara Strong 2010-07-18 21:44:40 válasz  
Egy érdekes játékra szeretném felhívni a figyelmeteket, bár ez nem könyv, hanem inkább sorozat írott formában. (A szöveg a jedirend.com-ról származik)

A KÖZTÁRSASÁG ROMJAI

Mivel annyit várat magára az élőszereplős Star Wars sorozat, gondoltuk, miért ne mennénk a dolgok elébe? Írjuk meg a sajátunkat, saját szereplőkkel, saját sztorival. És természetesen a mókából Titeket, Kedves Látogatóinkat se szeretnénk kihagyni. Ezért indítjuk ezt a virtuális sorozatot. Külföldi oldalakon már rengeteg ilyet láttam, hogy bizonyos filmek folytatását, spin-offját megírják a rajongók, és minden héten egy-egy újabb résszel örvendeztetik meg az olvasóikat. Nálunk annyi lesz a különbség, hogy egy egész írócsapatot szeretnénk összeverbuválni, hogy minden héten más írótól érkezzen az új rész.

További részleteket a Jedi Rend oldalán olvashattok! :) És jó szórakozást az első részhez!

2909
Krigli Jimmy 2010-07-17 22:33:16 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-14 10:36:49 ]
Na, hogy azért józan ítélőképességem birtokában is írjak ide néhanapján... bemásolok egy kis szösszenetet az MK-sorozat 4. részéből... a látványos szenvedés és oda-nem-figyelés közepette, ami ezt a firkalmányt érinti; ez az eleddig utolsó meglévő fejezetem eleje... Ha valamely botor lélek netán még el akarná olvasni az irományaimat a Jedi Renden, a Merengőn, vagy valahol, akkor tudnia kell, hogy az alábbi részlet meglehetősen spoileres...

- - -

Egy Sötét Jedi osont a sötétségben.
Az űrállomáson egyedül a kivilágítatlanság utalt arra, hogy valóban csempészek lakják – ez a népség már régen megtanulta, hogy nem pazarolhatják feleslegesen az energiát –, ugyanis a hely tisztának tűnt, és a levegőben sem terjengett semmilyen kellemetlen szag.
Jaina az Erőt hívta segítségül, hogy kiterjessze érzékeit. Biztonsági kamerák és riasztók után kutatott. Noha a csempészek ritkán áldoztak kifinomult berendezésekre, semmit nem akart a véletlenre bízni. Hiába vezetett szinte minden szál Quiroga felé, Jaina ösztönei azt súgták, hogy ennél sokkal több lehet a háttérben. Minden egyes sejtjét átitatta a gyanú, és az Erő által közvetített baljós sejtelem.
Olyan volt, mint amikor egy horrorisztikus holofilmben megszólalt a félreismerhetetlen zene, ami már előrevetítette a készülő szörnyűséget, a mibenlétét viszont még elrejtette.
Természetesen nem félt. Óvatos vadász volt, nem pedig vész elől settenkedő préda. Ahol Jaina Solo volt, nem létezett félelem, csakis egy gyilkos elszántság. Jaj annak, akit balsorsa az útjába vet.
Valahol az elméjét és érzelmeit elborító sötét fellegek mögött ott fészkelődött gondolataiban az eltérített menekültszállító hajó. Nem voltak rajta értékek, még ha el is vették volna valamennyi szerencsétlentől azt a maroknyi személyes holmit, amit magával vihetett, a lopott áru értéke így is messze lett volna a „zsíros falattól”. Maga a bárka kétségkívül nagy teherbírású, de lassú, esetlen és feltűnő hajó, tehát csempészésre alkalmatlan.
Eladták volna a menekülteket rabszolgának? Épp most, amikor a rendszer – köszönhetően a Köztársaság évtizedes munkájának – már a Peremvidéken is a klinikai halál állapotában leledzett, és bár a Sötét Vezér színre lépésével a törvényen kívüli elemekkel teli világokról elterelődött a szenátusi figyelem, a még talpon maradt kiskirályok így sem reménykedhettek terjeszkedésben vagy személyes udvaruk robbanásszerű fejlesztésében? Egy menekültszállító hajón alkalmasint több ezer élőlény utazott, egy ekkora tételt még az Ylesián virágzó fűszerbányák és Jabba a Hutt idejében is nehezen értékesíthettek a rabszolga–kereskedők. Mi volt hát ezen a hajón, ami érdekelhette elfogóit?
Jaina ezt már a pilótafülkében végiggondolta, és ott is arra a következtetésre jutott, hogy nem egy bűnszövetkezet térítette el a menekültszállítót, és ha Quirogának egyáltalán benne volt a keze, nem önérdekből cselekedett.
De akkor kik tették és miért?
A fiatal nő első gondolata automatikusan a Sötét Vezér volt. Minden jel arra utalt, hogy a chiss lord számára nem volt közömbös Tatuin. Dűne alatti klónozóüzem, rejtélyes harcosok Mos Eisley utcáin… egy csempészpalotának álcázott űrállomás tökéletesen beleillett volna a képbe.
Jaina elvicsorodott a sötétben, szinte már a gyűlölt ellenség említése is elég volt ahhoz, hogy tagjai remegni kezdjenek a haragtól. Viszont az álcázás nem a Sötét Vezérre vall. Ő még a hadüzenetét is nyíltan Luke képébe vágta.
Luke. Újabb fájdalmas gondolat. Mintha mostanában csak ilyenek jutottak volna osztályrészül Jainának. Azonban ez a gyász most más volt. Nem könnyeket szító szomorúság, hanem még egy csepp benzin a Jaina szívét és lelkét mardosó lángokra.
A lángokra, melyek el fogják pusztítani a Sötét Vezért.
Jaina vicsora egyre szélesebb lett. És bárkit, aki lesz olyan ostoba, hogy megpróbálja megállítani őt.
Nesztelenül haladt, a puha, óvatos lépteken kívül az Erőt is felhasználta arra, hogy tompítsa az esetleges zajokat. Ezzel mindössze azt akarta elkerülni, hogy idő előtt rátaláljanak. És mennyivel édesebb lesz úgy legyilkolni ezeket a szemeteket, hogy előtte kiéheztetem a pengémet.
Hirtelen megtorpant. Hallott valamit. Léptek jól kivehető zaja érkezett valahonnan, a sötétség mélyéről.
A lábak által keltett hang nem volt súlyos, de bárki is volt az, nem lopakodott. Óvatos, de természetes járásnak tűnt, és a kopogás alapján nem csizmától, hanem valamiféle könnyebb cipőtől származott. Jaina már az életjelet is érezte az Erőn keresztül. Félelmet és kíváncsiságot érzett, de semmi olyat, ami egy harcostól – vagy csempésztől – esetleg elvárható lett volna.
Nem mintha ez bármit is számított volna Jainának. A pillanat korábban jött el, mint tervezte; innentől már csak az eseményekkel kellett törődnie. Egy könnyed mozdulattal előhúzta fénykardját, ujját pedig az aktiváló gombra csúsztatta.
A léptek zaja egyre közelebbről hallatszott, a sötét folyosó egyik közeli elágazásából. Jaina összekuporodott, mint egy ugrani készülő ragadozó. Aztán egy halálos pontossággal kiszámított íven elrugaszkodott, s még a levegőben aktiválta fénykardját, izmai megfeszültek, készen arra, hogy a fiatal nő ismét átalakuljon a halál sötét angyalává…
A folyosóra merőleges járatból egy tétován botorkáló kisfiú sziluettje bukkant elő…
Jaina döbbenetével küzdve igyekezett megváltoztatni az ugrás ívét, és az utolsó pillanatban egy apró Erő–lökés segítségével elkerülte a gyereket. Alig pár másodperc telt el, s ő azon kapta magát, hogy érthetetlenül zihálva térdel a padlón, egyenesen a kisfiú rémülettől tágra nyílt szemeibe bámulva. Maga sem tudta, milyen mély ösztön alapján cselekedett, de képtelen lett volna lesújtani rá, hogy elvegye az életét.
Hülye, hülye, HÜLYE! – átkozódott egy hang, valahol a zavaros sötét fellegben, ami Jaina lelke volt. Gyenge, szánalmas, ostoba liba! Sötét Erők méltó kihívója, hát persze!
Meg fogok halni!
A Sötét Vezér le fog mészárolni, és én meg fogom érdemelni!
– Nem, nem fogom – szólalt meg egy másik hang, a felhő mögötti világból.
Mint ahogy Randy sem érdemelte meg, hogy lemészárolja őt a Sötét Vezér.
Mint ahogy ez a kisfiú sem érdemli meg, hogy lemészároljam őt én.
Jaina reszketve felsóhajtott. A vérvörös penge kisugárzásától démoni fényben úszott a folyosó. Jaina látni sem bírta. Kikapcsolta fegyverét, és egy pillanatra behunyta a szemeit. – Ne haragudj! – szólította meg rekedtes hangon a gyereket. – Azt hittem…
A nő hangja elcsuklott. Azt hittem, hogy meg tudok ölni hidegvérrel egy gyereket – fejezte be könyörtelenül a mondatot elméjében. De tévedtem.
A Randy mellkasába égetett betűk táncoltak lelki szemei előtt, és Jaina egy pillanatig komolyan eltűnődött azon, hogy mivé lett. Ez a gondolat is csak fájdalomhoz vezetett, de ez már a szégyen elfojtott könnyeit igyekezett orcájára csalni.
– Azt hitted, hogy a gonosz emberek jönnek? – kérdezte vékonyka hangon a kisfiú. Még mindig ijedtnek tűnt, bár a közvetlen rettegés kezdett eltűnni ártatlan vonásairól. Jaina szíve belefájdult, hogy mennyire hasonlított Randyre, és a lelki égboltjának horizontjára száműzött sötét felleg toporzékolva követelte, hogy büntesse meg őt ezért a fájdalomért… de a fiatal nő tudta, hogy nem lenne képes rá.
Tudta, hogy mivé lenne akkor.
Szinte önkéntelen mozdulat volt, de a kisfiúra mosolygott. – Igen. Bocsáss meg.
A gyerek arcáról egyre inkább eltűnt az ijedtség, és átadta a helyét a kicsikre gyakran jellemző naiv bizalomnak. Talán ötéves lehetett, korban is közel állt Randyhez. Közelebb húzódott a fiatal nőhöz, aki az imént hajszál híján lecsapott rá, és most lassan talpra küzdötte magát.
– Hogy hívnak? – kérdezte a kisfiú. Már a kíváncsiság kismacskája is miákolni kezdett a sötétben is csillogó szemek mögött.
A nő még szélesebben mosolygott. – Jainának. Hát téged?
– Teddy a nevem – mutatkozott be illedelmesen a gyerek.
– Örülök, hogy találkoztunk, Teddy. – Még a nevek kiejtése is hasonlított egymásra. A sötét felleg még mindig suttogott Jaina fülébe, ám ő félresöpörte a létezését, akár a hétköznapi világ megszokott háttérzajainak egyikét. Ez a helyzet más volt.
Valaha érzett gyűlöletet. Valaha királynő volt. Sötét harcos. Valaha halomra gyilkolta az ellenségeit. Valaha feláldozta a szövetségesét. De most… mintha ezek holografikus emlékképek lennének csupán. Mintha Jaina egy részét egyszerűen kivágták volna belőle.
A kisfiú tekintete a fénykard markolatára vándorolt. – Te Jedi–lovag vagy, ugye? – tette fel következő kérdését.
És Jaina azon kapta magát, hogy csak egyetlen válasz létezik, ő pedig gondolkodás nélkül, mosolyogva kimondja azt. – Igen.
– Akkor azért jöttél, hogy megments minket! – Teddy egészen felvillanyozódott; már cseppet sem félt.
És Jaina számára ismét csak egy lehetséges válasz létezett. – Hát persze! – Centerpoint óta nem látott természetességgel nyújtotta ki a jobb kezét, és összeborzolta a kisfiú haját, majd jelezte, hogy beszéljenek nagyon halkan. – De segítened kell, Teddy – folytatta, immár suttogva. – Én nem ismerem ezt a helyet. Meg kell mutatnod, hol vannak a gonosz emberek, és hol vagytok ti. Csak akkor tudom eldönteni, hogyan menthetlek meg titeket, és mit tehetek velük.
– Hát persze! Arra kell menni! – mutatott a háta mögé Teddy. Szemébe visszatért a félelem egy parányi szikrája, ahogy Jainára pillantott. – Meg fogod ölni őket?
S bár valaha ez volt Jaina minden célja és minden vágya, most továbbra is mosoly ült az arcán, és könnyedén jött a válasz. – Nem.
– Ők megtennék – mondta nagy komolyan a kisfiú.
Jaina szíve belesajdult Teddy hangnemébe; nyilvánvaló volt, hogy a gyerek látott már ilyesmit tőlük. Újra fél térdre ereszkedett a kisfiú előtt, és megfogta az egyik vállát.
– Ezért ők a gonoszok, nem?
A Teddy arcán megjelenő erősen gondolkozó, töprengő kifejezés láttára csaknem elnevette magát. – De… azt hiszem, igazad van – mondta végül.
Jaina megpaskolta a kisfiú vállát, pillantásuk találkozott. Maga sem értette, mitől homályosodott el a látása, mi volt az a forró dolog, ami most végiggördült orcáin.
Teddy is észrevette.
– Jaina… miért sírsz?
A nő mosolya olyan széles volt, hogy már fájt. – Semmiség, Teddy. Csak eszembe jutott valami. – Erőt vett magán, felállt, és megfogta a kisfiú kezét. – Most vezess engem, és közben meséld el, hogy kerültél ide! De ne feledd, csak halkan!
Elindultak ketten a sötétben.
A padló, amiről Jaina felemelkedett, egy árnyalatnyival még sötétebbnek tűnt. Mintha hátrahagyott volna egy árnyékot…
Ahogy eltűntek a folyosón, az árnyék megmozdult, és tisztes távolból követte őket.

2908
Krigli Jimmy 2010-07-14 10:36:49 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-14 02:45:15 ]
Basszus, tudtam én, hogy nem kéne sörözés után fórumozni éjjel háromkor.:)) És itt még törölni sem lehet hozzászólást... ehh...:)

2907
Krigli Jimmy 2010-07-14 02:45:15 válasz kav12
[2010-07-10 18:55:19 ]
Majdnem igaz. A lényeg az lett volna, hogy a 3. rész végén kibontakozó Sith-Jedi háborúban (amiben majdnem az összes Jedi kinyiffant), a győzelem küszöbén látomása volt a jövőről, aminek a kapcsán valamennyi általa visszahozott Sithet visszazavarta "odaátra", ő maga pedig tett még egy nagy szolgálatot az Új Köztársaságnak, aztán "végzett magával". Noha az első sorozatom egyik standardja az lett volna, hogy Exar Kun nem tud meghalni.

És ha már első sorozat, tessék, itt a Leia-Kun párbaj, de most már tényleg tessék békén hagyni vele. Lehet, hogy téged nem érdekel a gagyisága, engem viszont annál inkább. Keress jobb történeteket, kérlek!

"Leia hallotta.
Halotta a közeledő rém döngő lépteit. Tudta, hogy ő lesz az. Ilyen hangot csak a Sith Lord nehéz katonacsizmája keltett.
- Eelysa, Tahiri! – fordult a csoport két idősebb tanulójához. – Vigyétek el innen a többieket! Menjetek Luke-hoz! Én feltartom.
Eelysa falfehér arccal bólintott. Intett Tahirinak, és a két Jedilány vezetésével a tanulók elmenekültek. Leia előhúzta fénykardját, és aktiválta a halványkék pengét. Az imbolygó fényben hamarosan meg is látta az árnyékot, és felbukkant Exar Kun alakja. Leia látta, hogy Sith Sötét Lordja az öve felé nyúl.
Hirtelen villant fel a fénykard, de a Sith Lord nem támadott hirtelen. Lassan, megfontoltan lépkedett előre. Leia védekező állást vett fel, és várta, hogy Kun támadjon. A Sith nem is váratott sokáig magára, villogó pengékkel támadt Leiára. A nő hárított, majd hátralépett, ahogy Exar fegyverének mindkét pengéjét bevetette, hogy eltalálja Leiát. Leia kinyúlt az Erőért, érezte, amint körülötte hullámzik. Mélyen belemerült, olyan mélyen, mint addig soha. Nem volt teljes a kiképzése, de Leia Organa Solo Anakin Skywalker, a Kiválasztott lánya volt. Érezte az Erőt, és nagyon érezte. Tudta, hogy Exar erősebb nála, de nem törődött vele. Most csak az számított, hogy időt nyerjen, hogy ez a szörnyeteg ne érje el Luke-ot. Leia viszonozta a támadást, és egy pillanatig farkasszemet nézett Exarral. Rájött, hogy tévedett. Exar nem volt szörnyeteg. Tekintete nem volt őrült, elvakult. Csak elszántság, és bátorság sugárzott belőle. Látszott, olyan ember ő, aki nem ismer félelmet. Exar félresöpörte Leia fénykardját, de az Erő most Leiával volt. Átszaltózott Exar feje fölött, így elkerülte a ragyogó kék pengét. Amint földet ért, hátrafelé csapott. Exar megpördült, és hárította a vágást. Aztán a Sötét Lord kezdett támadni. Duplapengés fénykardja olyan hihetetlen sebességgel cikázott, hogy szinte egy fényhálót alkotott. Azonban Leia minden támadást hárított. Az Erő vezette a kezét. Exar akárhogyan próbálkozott, nem tudott áthatolni a nő védelmén. Ez így nem mehet tovább. – gondolta.

A hangárban Luke türelmetlenül járt fel-alá.
- Már régen vissza kellett volna érniük. – fordult társaihoz.
- Lehet, hogy kerülő úton kell jönniük. – jegyezte meg Corran.
- Ez akkor sem magyarázza, hogy hol maradnak ilyen hosszú ideig. – dobbantott a lábával Luke. – Elmegyek, megkeresem őket. Ha visszaérnek, és nem vagyok itt, ne várjatok rám, hanem menjetek!
- Hadd menjek veled! – lépett elő Kam Solusar.
Luke megrázta a fejét.
- Nem, Kam. – mondta. – Jobb, ha itt maradsz.
- De ha beleütközünk Exar Kunba, ketten jobbak az esélyeink ellene, mintha egyedül lennél. – érvelt Kam.
- Ez abban az esetben is igaz, ha Exar úgy dönt, hogy a hajót támadja meg. – emlékeztette szelíden Luke. - Corrannal ketten jobban tudtok védekezni, mint Corran egyedül. – Kam válaszolni akart, de ekkor halk szisszenéssel feltárult a rejtett járat ajtaja, és a növendékek csapata sietett ki rajta, Eelysa és Tahiri vezetésével.
- Skywalker mester! – zihálta Eelysa. – Úgy siettünk, ahogy csak tudtunk!
- Mi történt? Hol van Leia?
- Exar Kun megtalált minket. Azt mondta, hogy jöjjünk, ő pedig feltartja.
- Az Alderaan csillagaira! - suttogta Luke hirtelen támadt rémülettel. – Egyedül nem bír el Exarral. – A Jedi-mester ledobta köpenyét.
- Odamegyek. – fordult Corranhoz és Kamhoz. Ha negyedórán belül nem vagyok itt, tűnjetek el innen.
Corran bólintott, Luke pedig bevetette magát a járatba, buzgón fohászkodva, hogy ne késsen el.

Exar fénykardja megvillant, ahogy a férfi újra megpörgette Leia felé. A nő ezúttal is hárított.
Exar ekkor cselhez folyamodott, elindított egy döfést, amit a mozdulatsor közepén vágásba vitt át. Leia azonban csinált egy hátraszaltót, és újfent elkerülte Exar fénykardját.
Leia még sosem érezte, hogy ennyire vele lenne az Erő. Ott volt, útmutatást adott neki, energiát adott neki, nélküle már régen halott lett volna. Leia megacélozta magát, és keményen Exar felé vágott. A Sith hárította, és Leia lába felé kaszált. Leia felszökkent a levegőbe, Exar kardja elsuhant alatta. Még le sem ért a földre, már megpróbálkozott egy vágással Exar dereka felé. A Sith Lord elhátrált a csapás elől, Leia azonban előreszökkent és újra vágott. Exar hátrálni kényszerült, és minden tudására szüksége volt, hogy hárítani tudja Leia kemény rohamait. Azonban ettől még ő volt a jobb vívó, ezt mindketten tudták. Exar azonban azt is tudta, hogy nem mindig ez dönt. És tudta, hogy Leiával van az Erő. Exar megvetette a lábát, és nem hátrált tovább. Leia azonnal leállt, okosan felismerve, hogy közelharcban a két penge előnyt jelentene Exar számára. Exar immár tisztelte ellenfelét, aki bátran, s jól küzdött ellene. A Sith Lord egy visszakezes vágással is próbálkozott, és ezt Leia már alig bírta hárítani. Exar lendületbe jött, de Leia nem esett kétségbe. Bukfencezett egyet, és közben nehéz csizmájával kirúgott Exar lábszára felé. Erre a Sith nem számított, és a rúgás betalált. Exar felhördült fájdalmában, de összeszorította a fogát, és viszonozta a támadást. Azonban a következő rohamnál már érezte, hogy meleg vér folyik végig a sípcsontján. Exar bosszankodott. Leia meg tudta sebesíteni őt, ráadásul sokkal jobban harcolt, mint azt Exar valaha is várta volna. Exar ritmust váltott, és vagdalkozni kezdett. Leia azonban rendületlenül hárította a csapásokat. Exar újra megpróbált trükkhöz folyamodni, kikapcsolta fénykardjának egyik pengéjét, és egy pengével kezdett kaszálni. Így, Leia már vállalta a közelharcot. Ez hiba volt, Exar váratlanul a föld felé perdítette a pengét, és ugyanekkor aktiválta a másikat, amely mértani pontossággal száguldott ki a markolatból, precíz szögben, hogy behatoljon Leia fejébe…
Amely azonban már nem volt ott. Leia hihetetlen reflexszel elrántotta a fejét, és mire Exar úrrá lett döbbenetén, már a nő volt támadásban. Leia átlósan tartotta maga elé a fénykardját, és kellemetlen, apró döfésekkel támadt Exarra. A Sith azonban hárított. A küzdelem előre-hátra dühöngött, és nem lehetett tudni ki fog győzni.

Leia érezte, hogy kezd fáradni. Az Erő továbbra is vele volt, de egy idő után az Exar kemény csapásai elleni hadakozás több energiát emésztett fel, mint amennyit az Erő pótolni tudott. Leia tudta, hogy fárad, és ha nem fejezi be most a csatát, akkor Exar le fogja győzni.
Ekkor eszébe jutott valami. Egy csapás, amiről Luke mesélt neki, és amit párszor gyakoroltatott is vele. Egy nagyon nehéz vágás volt, a Krayt Sárkány Csapásának nevezték. Ezt a vágást fej fölül indították, és az ellenfél fénykardjára mérték, miközben az Erőt, és saját fizikai erejüket is beleadták. Ha tökéletesen hajtották végre, gyakorlatilag védhetetlen volt, ugyanis a vágás ereje oly nagy volt, hogy az ellenfél saját fénykardját lökte bele a testébe, ha hárítani próbálta. Kitérni sem lehetett előre, hiszen igen gyorsan történik meg a vágás. Leia azonban még sosem tudta megcsinálni ezt, és Luke sem tudta biztosan. Leia azonban tudta, hogy meg kell próbálnia. Hátralépett Exar rohama elől, felkészült, majd feje fölé emelte lézerkardját.

Exar látta mire készül a nő. Látta, hogy a Krayt Sárkány Csapására készül. Ez volt az egyetlen vágás, amit még Exar sem tudott biztosan megcsinálni. Azonban a Sith Lord az Erő révén tudta, hogy ez a csapás tökéletes lesz, és egy másodperc töredékéig lepergett előtte saját halálának képsora. Elhessegette ezt maga elől. Tudta, hogy elugrani a csapás elől, vagy kivédeni lehetetlen lenne. Exar az egyetlen jó megoldást választotta. A nő fénykardja felemelkedett. Exar az Erőért nyúlt, az idő kitágult, lelassult. Ahogy Leia fénykardja belekezdett a csapásba, Exar előrevetődött, minden erejét beleadva az ugrásba. Szó szerint belevetődött a csapásba. A fénykardok találkoztak, amikor a vágás még csak félúton volt. Exar hallotta a reccsenést, és az éles fájdalomból azonnal tudta, hogy eltört a csuklója. Nem törődött vele. Látta, hogy Leia megtántorodik, fénykardja gyengén áll a nő kezében. Exar előreszökkent, és döfött. A kék penge hihetetlen precízséggel szelte keresztül a levegőt, áthatolt a bőrön, a húson, a csonton. Exar visszarántotta a kardját, de már nem volt szükség védekezésre.

Leia érezte az égető fájdalmat, ahogy a fénykard átdöfte testét. Azonban a fájdalom távolinak tűnt. Az idő megszűnt létezni. Súlyos fáradtság telepedett a hercegnő gyönyörű vonásaira. Halványan érzékelte, hogy a földre zuhan, de fájdalmat nem érzett. Leia Organa Solo már messze-messze járt, valahol, ahol a fájdalom már nem érhette utol.

Exar ott tornyosult Leia élettelen teste felett. Még mindig nem törődött vérző lábával, vagy a csuklójába hasító éles fájdalommal. Állt, és Leiára nézett. Látta, ahogy az élet elillan belőle. Exar Kun kikapcsolta fénykardját, és a markolatot homlokához érintette.
Tisztelgett.

Luke megérezte testvére fájdalmát az Erőben, és minden erejét összeszedve rohant. Berontott a terembe, amely a titkos járat végén állt. Luke megdermedt.
- NE!!! – akarta sikoltani. Talán meg is tette. Leia teste a földön hevert, felette Exar állt. Luke látta, hogy a Sith Lord könnyű vívónadrágja vérben úszik, csuklója pedig természetellenes szögben áll, de mindez nem jelentett neki semmit. A gyűlölet és a fájdalom köde elhomályosította elméjét, és előrántotta lézerkardját. Exar lassan ráemelte tekintetét, majd halkan megszólalt.
- Még nem jött el az idő, hogy megvívjunk egymással, Skywalker. – mondta. – Hamarosan ez is bekövetkezik majd. De ne feledje, az Erő velem van!
Azzal hátat fordított Luke-nak, és kisétált a teremből. Luke előrelendült, Exar azonban csettintett egyet, és a fénykardálló ajtó bezárult mögötte. Luke kikapcsolta lézerkardját, és Leiához sietett, remélve, hogy tehet még érte valamit. Azonban ahogy leguggolt testvére mellé, tudta, hogy minden hiábavaló.
Leia elment."

CRAP. Ennyi mondanivalóm van... még egyszer, utoljára mondom, tessék elfelejteni azt a régi sorozatot...

2906
kav12 2010-07-10 18:55:19 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-09 02:13:54 ]
nem teszek le róla, és nem is teszek rá :P engem érdekel, még akkor is, ha gagyi xĐĐĐ
Exar Kunról meg hallottam a leges legelső trilógiádban, hogy megölte magát, mivel meglátta a jövőt... a 'Sith Fénye'-ben, igaz? :Đ Szóval, követelem!!!!

2905
Krigli Jimmy 2010-07-09 02:13:54 válasz kav12
[2010-07-06 16:35:08 ]
Szia! Köszönöm, örülök, ha tetszett. Bár még egyszer mondom, nálam ez inkább már csak egy gagyi mese, legalábbis abban az értelemben, ahogy tekintek rá. Jaaa, még csak azt sem tudom, hogy egyáltalán a javított verzió van-e fent az SW fan fiction oldalon... bezzeg 10 évvel előtti események közül szinte mindenre emlékszem, de másfél év kifog rajtam... Egy másik, alapvetően tök más témájú fanfic oldalon egyébként anno bekerült az ajánlott történetek közé az adott hónapban... azt sem értettem...

Igen, Exar Kun karakterét nagyon bírom... még akkor is, ha meglehetősen eltorzítottam.:) Többször is leírtam már, nálam ő sosem volt negatív karakter. A régi sorozatomban sem úgy számoltam vele.

Viszont nevezett régi sorozatomról tegyél már le, kérlek.:) Tényleg egy borzalom. Direkt visszaolvastam most pl. azt a két párbajt, amit említettél. Az Exar vs. Maul egy kb. 1 A/4-es oldalon lezavart, összecsapott, előzmény és tartalom nélküli semmi, az Exar vs. Leia pedig alapvetően jobb egy fokkal, de annak a klasszikus esete, amikor azt érzem, hogy "nagyobbat akartunk fingani, mint tudtunk, ezért beszartunk". Már elnézést a vulgaritásért. Szóval ne haragudj, de vagyok annyira maximalista (meg hiú) magammal szemben, hogy tényleg csak azt adom ki a kezeim közül, aminek a "publikálását" el tudom fogadtatni magammal (ha máshogy nem, hát legalább egy-két sör után.:)). Ezt is én csináltam, de minőség, az nincs benne.

Folytasd inkább az MK-t, attól kevésbé ég a pofám.:):P

2904
kav12 2010-07-06 16:35:08 válasz  
Jimmy! Elolvastam a Múlt Ködét, és... NAGYON TETSZETT! :Đ Exar nekem is az egyik kedvenc szereplőm :P Nagyon tetszik - bár ezt már mondtam.

2903
kav12 2010-07-06 13:15:50 válasz nmate96
[2010-07-06 12:17:21 ]
köszi!
Elkezdtem a Múlt Ködét, és a 6. fejezetnél tartok. Nagyon király :Đ Nekem tetszik, és nem gagyi :P
Szóval, Jimmy? Elküldöd? :Đ

2902
nmate96 2010-07-06 12:17:21 válasz kav12
[2010-07-06 12:06:35 ]
A Múlt Köde, a jövő fátyla és a Csillagok Bukása fenn van itt: fanfiction.corellian-run.hu.

Krigli Jimmy: Én már olvastam a Múlt Ködét, és elkezdem A jövő fátylát, és szerintem egyik sem gagyi, de te tudod :)

2901
kav12 2010-07-06 12:06:35 válasz Krigli Jimmy
[2010-07-06 00:21:42 ]
blitzy: engem érdekel, és küldheted nyugodtan ;)

Krigli Jimmy: nem érdekel, milyen gagyi, olvasni akarok mindent :Đ főleg azokat amiket előbb említettem :P de az MK-t (Múlt Köde) is szeretném elolvasni, és azt a sorozatot :Đ Meg a leges legelső sorozatod fénykard-párbajait is! :Đ Leia-Exar, Maul-Exar (asszem van ilyen...), stb... Szóval, szeretném elolvasni az összeset :Đ nem érdekel, hogy milyen gagyi xĐ

2900
blitzy 2010-07-06 11:39:09 válasz  
Sziasztok!
Az oldalon az alkotósarokban, a Fan fictionok között ott van a novellám/kisregényem első része/fejezete (Blitzer Csaba: Moose ébredése). Aki esetleg kíváncsi a folytatásra, annak szívesen elküldöm, vagy belinkelem.

2899
Krigli Jimmy 2010-07-06 00:21:42 válasz kav12
[2010-07-05 22:52:31 ]
Vader, irgalmazz!:)

Az idejét sem tudom, mikor jártam erre utoljára. Az általad említett "művekre" pedig már alig emlékszem.:) Amit a topic elején olvastál (régi hsz alatt gondolom ilyesmikre célzol), az egy naiv lelkesedéssel bíró kissrác aktuális mánia-szösszenete volt, életemnek abban a szakaszában, amikor épp baromi jó és kreatív írónak képzeltem magam.:)

Abból a sorozatból, amit most idézel, az első két rész elkészült, utána félbehagytam az írását. Még az Új vérből van meg néhány fejezet, a többiből max. pár oldal. Gagyi volt mind. Utólag visszatekintve magam sem értem már a saját ötleteimet. Hidd el, nem veszítesz velük semmit. Egyetlen csillagromboló próbálja letarolni Coruscantot, ami senkinek nem tűnik fel, és egyetlen X-szárnyúval állítják le; a Sithek történelmének létező legnagyobb lúzerei visszajönnek segget nyalni a halálból; a Thrawn Kezéből egy repülő szuperfegyver lesz - van egy nyomi Disra moff, aki megszökik a börtönből, és ezzel nyomul; egy Exar Kun, aki a döglődésből szökik meg, és a szintén onnan visszahozott Sithekkel akar birodalmazni, de csak a Jedik ellen; meg egy nyomorult Yuuzhan Vong banda galaxis peremén, akiket Han Solóék megtalálnak ugyan, de csak úgy simán elküldik őket a nyavalyába. Ócska egy valami az egész, szót sem érdemes vesztegetni rá, így is túl sok van már róla ennek a topicnak az elején.

Amikor eldöntöttem, hogy félbehagyom ezeket, egy új sorozatba kezdtem, ami eddig három részt ért meg, ez a három "A múlt köde", "A jövő fátlya" és a "Csillagok bukása". Az első kettő szintén elég gagyi, onnantól talán valamelyest komolyabbra fordul a dolog, de ezzel sem megyünk sokra, mert a 4. résszel (Halálos tánc) már három éve szenvedek, és hét fejezetnél nem jutottam tovább). Ezek fellelhetők itt ott, leginkább mert kevésbé szégyellem közszemlére tenni őket. De ászságnak azért ezeket sem nevezném.

A nagyon nagy érdeklődést lohaszd le picit szerintem, ezeknek az elvárásoknak nem tudok megfelelni.:)

2898
kav12 2010-07-05 22:52:31 válasz  
Krigli Jimmy! Ha vagy, írj! Nagyon érdekelnének a történeteid, főleg, amiket legelőször írtál :Đ

1: Disra lázadása
2: Az Új Köztársaság bukása
3: A Sith fénye
4: Az új Jedi
5: Küzdelem egy örökkévalóságig
6: A hely, ahonnan nincs visszaút
7: Az Erő szörnye
8: A beteljesült végzet
9: Egy filózófia bukása
10: Új vér
11: A halál ideje

Tudom, hogy az első kész van, a másodikból az eleje, a harmadikból is egy kicsi, a 10.-ből szintén kicsi, a többiből meg még kevesebb :P

Még a régebbi összes hsz-edet elolvastam :Đ

2897
kriszdenal13 2010-05-04 11:20:06 válasz kriszdenal13
[2010-05-04 09:58:24 ]
de ha esetleg kíváncsiak lennétek rá itt meg tudjátok nézni: hutt-blog.freeblog.hu

2896
kriszdenal13 2010-05-04 09:58:24 válasz kirk
[2010-05-03 23:23:54 ]
azért annyi köze van h vannak benne jedik meg abban az univerzumban játszódik :P
de ti tudjátok :D

2895
kirk 2010-05-03 23:23:54 válasz kriszdenal13
[2010-05-03 17:25:32 ]
Biztos jó lesz de hogy semmi köze a Star Wars világához az tuti:)

2894
andras_a 2010-05-03 21:28:44 válasz kriszdenal13
[2010-05-03 21:19:04 ]
nem tom, ez a pokol-szál nem nagyon illik.. Inkább Koribbanba kéne menniük...

2893
kriszdenal13 2010-05-03 21:19:04 válasz andras_a
[2010-05-03 21:15:48 ]
lehet, hogy kicsit zavarosan írtam le :S igazság szerint ilyen fele-fele...de a Star Wars-ra épül jóval Skywalker halála után.. "fura" dolog benne, hogy a jedik itt rosszfiúk...de döntsétel el ti hogy mi legyen :D

2892
andras_a 2010-05-03 21:15:48 válasz kriszdenal13
[2010-05-03 17:25:32 ]
Hát nem tom, ennek nincs olyan "star wars"- szaga...:D

2891
kriszdenal13 2010-05-03 17:25:32 válasz  
elkezdtem írni egy SW történetet..röviden elmondom a tartalmát aztán majd kéer szépen véleményt és annak függvényében teszem fel :) (jelenleg csak az 1. fejezet van kész) a történet kicsit keverék ugyanis van benne egy nagyon minimális HArry Potter(pár mondat erejéig) a fő szál a Devil May Cry-ból ismert Dante szereplésével folyik. Na szóval a lényeg az, hogy van a Harmadik Jóslat(1 az SW-s a 2. a HP-s) amit Dante ikertestvére Vergil ellopott a Jedi Templomból...a jedik és a fejvadászok is(mert Dante egy fejvadász) szerveznek egy osztagot, hogym egkeressék Vergilt(aki mellesleg Dantéval egyetemben féldémon) és elpusztítsák, valamint megszerezzék a jóslatot. nah most kb eddig vagyo kész vele...persze lesz benne rengeteg harc és izgalom... a végén pedig kiderül, hogy beteljesül e a jóslat, visszatér-e Sparda a Pokolból és, hogy mi lesz a sorsa Dantének és Vergilnek :D

2890
kirk 2010-04-22 16:52:15 válasz Clone Commander Cody
[2010-04-22 15:56:34 ]
Ebben az időben még nem. MIkor ez a támadás történt egyetlen helyőrség védte. Legalábbis a Wookipedián ezt találtam róla. VAn az új animációs sorozatban egy rész mikor egy holdon támadják meg az állomást a Szeparatisták és klónok védik. Azt hsizem az első évad ötödik része volt. Na hát azt az állomást ezután az időszak után építik.

2889
Clone Commander Cody 2010-04-22 15:56:34 válasz kirk
[2010-04-21 23:32:22 ]
nagyon pörgős, izgalmas volt, csak kicsit reáltalan a Kamino védelmi ereje, szerintme sok-sok klón védi azt a bolygót.

2888
kirk 2010-04-22 14:45:53 válasz nmate96
[2010-04-22 14:19:27 ]
Hát igen a kettő együtt nem árt ha rendelkezésre áll :D

2887
nmate96 2010-04-22 14:19:27 válasz kirk
[2010-04-22 11:09:02 ]
Én is próbálom folytatni az enyémet, ötlet is van hozzá, de legtöbbször vagy türelmem nincs, vagy időm nincs...

2886
kirk 2010-04-22 11:09:02 válasz nmate96
[2010-04-22 08:09:32 ]
Jó ezt hallani:) Igen kedvem támadt folytatni és volt ötlet is úgyhogy belefogtam:)

2885
nmate96 2010-04-22 08:09:32 válasz kirk
[2010-04-21 23:56:10 ]
Még nem olvastam végig, de meggyőzőnek tűnik. Ez a sztori is tetszett (mint sok más), örülök, hogy ujrakezdted.

2884
kirk 2010-04-21 23:56:10 válasz Clone Commander Cody
[2010-04-21 23:44:46 ]
Nem azért mondtam. Csak már két napja felraktam és semmi. :) MÁskor meg tolonganak az emberek. haha

2883
Clone Commander Cody 2010-04-21 23:44:46 válasz kirk
[2010-04-21 23:32:22 ]
bocsi, de késő van már, de holnap az lesz az első dolgom, hogy elolvassam

2009.07.21
részletek
Megünnepelték az utolsó előttit
Öt éve táboroznak a Jedik
A legnagyobb buli a galaxis e felén
Ejnye, Index!
Boba Fett is Starkiller nyomába ered
The Old Republic: Deceived előzetes
Filmfónia - más füllel
Clone Wars édességek listái
Élménybeszámoló a Filmfónia-koncertről
Filmfónia-játék
A klónok háborúja
Magyarul megjelent Star Wars-regények kronológiai listája (frissítve)
Magyarországon megjelent Star Wars-paródiák
Star Wars videojátékok (frissítve)
Best of Star Wars 2008
STARWARS.HU - KIZÁRÓLAG A HONLAPRÓL, MINDEN MÁS TÖRLŐDIK!
Újra Szerepjáték
Sw könyvek
Sw kerekasztal
Starwars képregények

Milyen módon követed nyomon a Clone Wars-sorozat második évadát?
Az amerikai vetítésekkel párhuzamosan figyelem
A magyar változatot nézem adásról-adásra
Későbbi időpontban nézem vissza a részeket
Majd megveszem DVD-n vagy Blu-Rayen
Nem nézem a szériát

Copyright © 1999 - 2003, A "STAR WARS" logo a Lucasfilm, Ltd által bejegyzet védjegy és egyben kizárólagos tulajdonát képezi.
Az oldalakon található nem átvett cikkek, leírások és design a készítő tulajdona, bárminemű felhasználása csak előzetes egyeztetés után engedélyezett!
Webdesign:CSUKÁS LÁSZLÓ aka ROYAL GUARD | Webszolgáltató: PARDEY.ORG | A Netscape böngészőket csak a hatos verzió felett támogatjuk.
Különleges köszönet illeti KOSH-t, a WWW.BABYLON5.HU elnök-vezér igazgató urát, a Death Star v3.0 programozásáért!:)